štvrtok 11. novembra 2010

Odvrátená stránka Indie

Mám pocit, že niektorí ľudia mi závidia môj pobyt v Indii. A to aj napriek tomu, že občas spomeniem niektorý z problémov, ktorým tu čelím. Tak som sa rozhodol opísať svoje posledné skúsenosti. Len pre predstavu, včera som bol naozaj veľmi frustrovaný a rozmýšľal som, že napíšem tento článok. A momentálne som naopak celkom šťastný, a teda to pravdepodobne bude znieť trochu veselo. Ale skúste si to predstaviť v reály, so skutočnými postavami (mnou).

Čo sa mi teda stalo včera? Takže, do Punjabu prichádza zima a so zimou aj zima do mojej izby, ktorá nemá kúrenie. A ani teplú vodu. Avšak, tú teplú vodu mi správca sľubuje už 2-3 týždne a to systémom, že "today or tommorrow it will be done". Čakám deň dva, nič, zase idem za ním a zase rovnaká story. Občas mi povedal, že ho mám čakať v izbe a potom nič. Potom raz prišiel do mojej izby (viac menej som ho dotiahol), aj s 3 údržbármi a zistili, že nemajú správnu veľkosť trubičky. Potom predvčerom zase povedal, že však už mi to funguje. Včera potom došiel do mojej izby, že mi to ukáže a potom zistil, že hops - nemám vodu v "boilery".

Ďalšia sympatická vec je mobil. Denne dostávam cca 20 sms a hovorov, kde mi nejakí fešní indovia a indky ponúkajú rôzne veci (myslím, že ďalších fešných indov a indky). Včera to dosiahlo vrchol, keď som dostal sms, že na základe mojej žiadosti mi aktivovali nejakú službu a odvtedy som mal miesto zvonenia výbornú indickú pesničku. Samozrejme mi za to aj stiahli peniaze (-:

A prečo som teda dnes taký šťastný? Podarilo sa mi získať naraz aj teplú vodu aj odstrániť melódiu z mobilu! Je pravda, že som tým strávil dosť veľkú časť svojho pracovného dňa, ale to nevadí. Priority sú jasné.

V skratke, v Indii je všetko možné. Ale všetko je tu aj hrozne zložité.

3 komentáre:

  1. dokelu taka dobra indicka pesnicka..to je skoda sa toho zbavovat :)
    a blahozelam k teplej vode!

    a ricky ja ti tiez zavidim aby si vedel..ale zasa nie tak strasne. aby si vedel, ze som kamoska, tak ked prides domov, spravim ti poriadnu prazenicu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A ja taky zavidim, ale ja muzu:) (aspon myslim) (doufam) (muzu?) (mozna ne...) (co se da delat) no, z kazdem pripade - tady je zase moc horko a taky se s tim neda nic delat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mate slobodnu volu, ak chcete zavidiet mozte, aj ked to vraj nie je pekne (-:
    soptik - ty si specialny pripad, ty vies velmi dobre co to tu obnasa. ale zapadakov v punjabe naozaj nema vela tradicnych indickych kras (-:

    OdpovedaťOdstrániť